Zirb

Een relaxter leven met dank aan de krachtige Alpen-den

“Met ZIRB voelt het alsof je door een heerlijk fris bos wandelt."

 

| Geheim van de natuur |
Daar waar het rustgevende effect van de Alpen-den (Zirbe, Pinus Cembra) in Oostenrijk al eeuwen geliefd is, kent in Nederland bijna niemand de bijzondere kracht van deze boom. Het hout en olie van de Alpen-den werkt rustgevend, bevordert de stemming overdag en zorgt voor een betere nachtrust. 

 

| Sleep and smell like a tree |
Alle ZIRB-producten, zowel de kussens als de Alpen-denolie, geven een gevoel van veiligheid, ontspanning en rust. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken die ondersteunen wat ZIRB uitdraagt. Ervaar zelf wat het gebruik van de producten met je gesteldheid doen.

“De Alpen-den is geen wonderboom, maar hij draagt wel bij aan een relaxter leven door het sterke rustgevende effect van het hout en de olie”.

 

Wil je meer weten over de uitkomsten van het onderzoek naar de kracht van de Alpen-den, klik hier.


 

Alpen-den Olie | Smell like a tree

 

| 100% kracht van de boom |
ZIRB Alpen-denolie wordt gewonnen uit het kostbare resthout van de Alpen-den. De oliewinning kost veel tijd, maar het resultaat is een hele hoogwaardige en natuurzuivere olie als eindproduct.
Let op: veel soorten Alpen-denolie worden vanwege het ingewikkelde en kostbare maakproces, de grote vraag en het beperkte aanbod onzuiver aangeboden. ZIRB Alpen-denolie is 100% natuurzuiver en etherisch.
U kunt kiezen uit een druppelflesje van 5, 10 of 20 ml. Samen met ieder flesje olie wordt een handgemaakte houder van Alpen-den geleverd.

Alpen-denolie is te gebruiken bij verschillende klachten en ongemakken:

 

-   Bij verkoudheid, hoesten en hoofdpijn: neem een dampbad met enkele druppels Alpen-denolie. De nare pijntjes en ongemakkelijkheden zullen minder heftig worden.
 

-   Boost je weerstand: Voeg een paar druppels toe aan een lepel honing of roer ze door je thee. Niet alleen de smaak is verrassend en krachtig, maar je weerstand zal ook flink toenemen.
 

-   Last van verkrampte spieren of reuma? Een alpenden massage werkt helend: meng vijf tot 10 druppels Alpendenolie met ongeveer 50 ml basisolie. Een massage met deze olie ontgift de huid, bevordert de doorbloeding en verwarmt de huid. Relax to the max!
 

-   Bij vermoeidheid, angsten of neerslachtigheid: adem de geur van Alpen-denolie diep in. Het biedt meteen een beetje troost en verlichting. Druppel een aantal druppels op een stukje Alpenden (wordt meegeleverd) en laat nieuwe kracht door je lichaam stromen.
 

-   Bij slaapproblemen: druppel een paar druppels op een stukje Alpen-den en leg deze naast je bed. Laat de frisse lucht je slaapkamer vullen en het voelt alsof er een flinke Alpen-den naast je bed staat. Slaap lekker!


Ook handig: Van oudsher wordt Alpen-denolie in Oostenrijk ook gebruikt tegen motten. Druppel enkele druppels op een stukje alpenden en leg deze in je kledingkast. Je kleding gaat heerlijk gaan ruiken en de motten kiezen het hazenpad!


Bergwasser | Taste the tree

 

Geniet slok na slok, dag na dag van de fris en fruitige smaak van het bos.
Vul de karaf tot onder de Alpen-den bol met water en wacht minstens een half uur.


Laat je verrassen door de smaak van een boom en reinig tegelijkertijd je lichaam tot in je diepste wortels, spreid je takken en kom weer tot bloei!

 

De met de hand gemaakte en onbehandelde Alpen-den bol sluit de karaf af waarna de etherische oliën van het Alpen-den hout geur en smaak aan het drinkwater afgeven.

 

 

 

| Het gebruik is eenvoudig |
Leg de Alpen-den bol op de karaf met water. De bol mag het water niet raken.
| Na 30 minuten krijgt het water de  lichte smaak en geur van de Alpen-den bol.
| Na 60 minuten is de smaak en geur intensiever.
Geheel naar eigen wens kan de smaakintensiteit worden bepaald.
Het aroma komt het beste tot zijn recht bij water op kamertemperatuur.

| Tip! |
Om de smaak van het water nog wat frisser&intenser te maken is het mogelijk de Alpen-den bol met Alpen-den olie in te smeren.

Om de ruimte waarin de Bergwasser-set staat ook te verfrissen kunt u de onderzetter met ongeveer 10 druppels Alpen-den olie insmeren.

 

Door het strakke ontwerp is Bergwasser niet alleen een genot voor de zintuigen maar ook een lust voor het oog!