Harsen

Harsen & Waxen

 

Harsen (waxen) is het verwijderen van overtollige lichaams- en gezichtsharen door middel van een kleverige substantie. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd, met wortel en al.

 

Na het harsen zal het gemiddeld 3-8 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Dit heeft de maken met dat de haar in 3 fases groeit. (Hierover kunt u verder meer lezen).

 

Hoe regelmatiger je harst, hoe langer de haren zullen wegblijven, dit omdat je steeds meer haren weghaalt die in hun eerste groeifase zitten.

Ook is de haar die terug groeit zachter en dunner dan voorheen.

Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt wel met een zachte haarpunt zodat je nooit harde haren of stoppels zult hebben.

 

De haarfases

 

 

De anagene fase, ook wel de groeifase genoemd, is het moment waarop alle nieuwe haargroei plaatsvindt. Het haar groeit in een normaal tempo. 
De katagene fase is de overgangsfase waarop het eind van de anagene fase ofwel de groeifase wordt ingeluid. Gedurende deze fase trekt het haarzakje (of de follikel) zich terug en maakt het zich los van de hypodermis (waar het zijn voedingstoffen krijgt). De haarwortel verdwijnt en het worteleinde verandert in een knotachtige vorm. 
De telogene fase staat bekend als de rustfase van het haar en is de laatste fase van de haargroei cyclus. De telogene fase duurt zolang als de volgroeide haar nodig heeft om uit te vallen. Haar dat zich in de telogene fase bevindt zal gewoonlijk in deze periode uitvallen, maar kan ook pas uitvallen nadat deze door de nieuwe haar in de anagene fase uit het haarzakje wordt geduwd.

 

Hoe werkt het?

 

Houd er rekening mee dat het haar een bepaalde lengte (minstens 0,5 cm) moet hebben om geharst te kunnen worden. 

Dit houd in dat je zeker 2-3 weken niet meer onthaart hebt.  

 

Op de dag van het harsen geen bodycrème, milk of olie gebruiken. Dit omdat de hars op olie basis is en geen kleefkracht heeft op een huid waar vet op zit.

Voor ik begin met harsen zal ik de huid nog extra ontvetten en ontsmetten. Dit om vervelende ontstekingen zoveel mogelijk te voorkomen en de kleefkracht van de hars te vergroten.

 

Harsen van het lichaam doe ik met vloeibare hars die ik door een roller over de huid verdeel. Deze hars wordt door middel van katoen strips verwijdert. Dit is een snelle en effectieve methode om grote oppervlaktes te harsen.

 

Harsen van gevoelige lichaamsdelen zoals; gezicht en oksels doe ik met Harde hars. Deze word vloeibaar gemaakt in een hars pot en breng ik dun met een spatel aan. Deze hars stol ik met behulp van water. Harde hars hecht zich voornamelijk aan de haren en niet aan de huid.

 

Na het harsen reinig ik de huid grondig na met olie en water en verzorg ik de huid met een hydraterende bodylotion. Hierdoor kan de huid goed ademen en zijn warmte kwijt. Hierdoor gaat u met een goed verzorgd gevoel naar huis.