Natuurlijk.Mooi.

Jij wilt toch ook het beste voor jouw lichaam, mooi én gezond blijven,

ook voor de lange termijn.

Natuurlijke producten garanderen een ideale verzorging

Voor iedereen, voor elke huid, voor elke dag.


Vanwege mijn overtuiging dat natuurlijke producten gewoon echt beter voor je zijn, zoek ik met grote zorg producten uit die bij deze filosofie passen.

 

Natuurlijke cosmetica?

Het bevat uitsluitend natuurlijke stoffen en géén synthetische stoffen.

Een natuurlijke grondstof komt direct uit de natuur; extracten van biologisch geteelde kruiden en planten, verzorgende plantaardige oliën en natuurlijke geur- en kleurstoffen, essentiële oliën en algen.

Synthetische stoffen komen niet in de natuur voor. Een puur natuurlijke cosmetica bevat geen kunstmatige stoffen die je gezondheid onnodig belasten.

 

Natuurlijke ingrediënten werken in harmonie en houden het natuurlijke evenwicht van de huid in stand. De huid is één van de belangrijkste organen van het lichaam; de huid is verantwoordelijk voor een kwart van de dagelijkse reiniging en ontgifting van het lichaam. Het is belangrijk dat de huid goed kan blijven ademen.

 

Verder is het van belang dat de huid niet onnodig aan synthetische stoffen wordt blootgesteld.

De huid is namelijk half-doorlaatbaar, dat wil zeggen dat de huid niet alleen in staat is om stoffen uit ons lichaam af te voeren, maar ook om stoffen waarmee je in contact komt, in zich op te nemen.

Een gedeelte van de ingrediënten van de verzorgingsproducten die je gebruikt, worden door de huid opgenomen en komen zo in de bloedbaan, organen en weefsels terecht. Hier werken schadelijke stoffen hormoonverstorend met alle mogelijke negatieve gevolgen van dien.

 

Niet getest op dieren

Natuurlijke cosmetica en zijn grondstoffen zijn niet op dieren getest. Vaak staat er op een regulier cosmeticaproduct dat het niet op dieren is getest, dit is meestal niet geheel waar. In Europa is het wettelijk verplicht dat alle synthetische ingrediënten die in reguliere cosmetische producten zitten, getest worden op dieren. Het eindproduct is dan wel niet op dieren getest, maar de afzonderlijke ingrediënten zijn dat wel!  

Ik zoek met grote zorg naar producten die 100% natuurlijk zijn en vol werkzame ingrediënten.

Zonder chemische toevoegingen, conserveringsmiddelen, PEG, parabenen, etc.

Geen synthetische geur- en kleurstoffen.

Geen hormoon verstorende stoffen.

Producten die milieuvriendelijk en duurzaam gewonnen en gemaakt zijn.

Hierbij ben ik ook kritisch naar ingrediënten die wél natuurlijk zijn maar niet goed zijn voor onze huid. Door al deze stoffen te vermijden is er minder kans op allergie, laat het geen afvalstoffen achter en heeft een betere verdraagzaamheid en opname door je huid.