FACING THE OCEAN

 

 

Ocean love is Mádara’s nieuwe, limited serie festivity gifts met eco-conscious en oceaanvriendelijke inhoud en verpakking.

Deze fijne collectie essentiële huidverzorging komt in een speciaal ontworpen designverpakking en is een ode van Mádara aan de zeeën en oceanen.

Speciaal voor de feestdagen en een schone start van 2020.

 

Want geven met een goed gevoel is nog leuker!

 

OCEAN LOVE biedt drie verschillende festivity producten. OCEAN LOVE Moisture Soap, OCEAN LOVE Radiant Energy Facial Oil en OCEAN LOVE Sustainable Skincare Set. Stuk voor stuk verpakt in originele designverpakking. De verpakkingen zijn vervaardigd uit een mix van plantaardige materialen en oceaanplastic. Een bewuste keuze van Mádara om bestaand plastic een tweede leven te geven en geen ‘virgin plastiç’ de wereld in te helpen.


OCEAN LOVE SUSTAINABLE SKINCARE SET

Een prachtige box met twee clean beauty producten die voor alle huidtypen geschikt zijn: purifying foam, een huidzuiverendebestseller. Het rijke en zachte schuim reinigt de huid mild en diep en verwijdert make-up. In één verpakking gaan ongeveer zes gerecyclede plastic zakken.

Daily Defense cream, een ultrarijke moisturizer die de huid beschermt tegen uitdroging en weersinvloeden. De tube is gemaakt van plantaardig kunsttof – 95% suikkerriet en houtafvalstoffen.

Prijs: € 17,50

 

 


 

 

OCEAN LOVE RADIANT ENERGY OIL Geeft de huid een luxueuze en jeugdige glow. Deze vegan beautyelixer bestaat uit negen zeldzame en kostbare droge oliën en bevat krachtige antioxidanten uit bosbessen-, bergframboos- en cranberryzaadoliën. OCEAN LOVE Radiant Energy Oil is verpakt in een 100% recyclebare glazen fles

Prijs: € 11,90

 

OCEAN LOVE SOOTHING MOISTURE SOAP Een rijke zeep om dagelijks van de genieten. Geschikt voor het wassen van handen en het lichaam. De Ecocert gecertificeerde en vegan formule is biologisch, oceaanvriendelijk en bevat geen onzinnige toevoegingen. De fles is gemaakt van plantaardig ‘kunststof’ en is 100% recyclebaar

 

 

Prijs: € 8,90

 


THE EYES SAY IT ALL!

Het juweel van het lichaam, de spiegel van de ziel, de stille tong van liefde. Omdat het het meest onderscheidende kenmerk op je gezicht is, zijn de ogen zeker een van de eerste dingen die we bij een persoon opmerken. Ze zeggen het allemaal zonder een enkel woord. En zoals ze zeggen; ogen liegen niet.

Dat is de reden waarom kleine oogcontour problemen zoals kraaienpootjes, vermoeidheid, gevoeligheid, ongemak of roodheid behoorlijk hinderlijk kunnen zijn. Je ogen lezen de wereld om je heen en geven een waarheidsgetrouwe reactie. Hoe kunnen we onze ogen helpen zich goed te voelen en er fris uit te zien?

 

 

De huid rond de ogen is vier keer dunner en gevoeliger dan de rest van het gezicht. Het is het eerste wat reageert op stress en irritatie. Ongeacht onze wens onthullen de ogen soms te veel.

SOME ANATOMY

 

De oogcontourhuid is superdun - slechts ongeveer 0,7 tot 2 mm, terwijl deze op de rest van het gezicht 2 tot 4 mm is. Deze dunne huid wordt aangetrokken door meer dan 20 spieren zodat we ons kunnen uiten zoals we willen. Er is ook een tekort aan talgklieren in het oogcontourgebied, wat betekent dat de lipidelaag die de huid beschermt erg dun is en dit gebied gevoeliger is voor vervuiling, omgevingsstress en ziekteverwekkers. Levensstijl, inclusief gebrek aan rust, roken, gebruik van elektronische apparaten, emotionele stress - dit draagt allemaal bij aan perioculair ongemak. Veroudering en zwaartekracht veroorzaken verdere schade - de huid rond de ogen wordt dunner en donkerder, oogleden zakken en rimpels verschijnen.


EYES ARE OUR BEST FRIENDS

 

Enige inspanning is nodig om de oogcontour fris en vol te houden. De twee beste vrienden van je oogcontour zijn zonnebrillen (UV-bescherming) en een oogcrème (of beter - een leger oogcrèmes). Hoewel je kunt vertrouwen op modetrends voor de beste zonnebril, hebben oogcrèmes harde wetenschap nodig. Gelukkig werken wetenschap en natuur samen om veilige, duurzame en op feiten gebaseerde oplossingen te produceren om de prachtige juwelen van het gezicht te beschermen.

Een innovatieve oplossing om onze ogen te beschermen is onlangs ontwikkeld door het MADARA-laboratorium. Het wordt EyeBright Periocular Complex genoemd; een synergetische samenstelling van zes natuurlijke fyto-extracten die in synergie werken om de delicate oogcontour te beschermen, te kalmeren en te herstellen.

PRECIOUS PLANTS BEHIND BEAUTY

 

De titelplant: Eyebright - Euphrasia rostkoviana wordt sinds de middeleeuwen gebruikt om oogziekten in heel Europa te genezen. En terecht, want het bevat hoge niveaus van acetoside, een recent ontdekte plantmetaboliet die werkt als een neurobeschermend, ontstekingsremmend, antibacterieel middel. Als toevoeging slaat het een reeks antioxidanten op, zoals chlorogeen en coumarinezuur, flavonoïden en organische zuren die de huid ten goede komen tegen vrije radicalen.

 

Camellia sinensis staat bekend als de theeplant. Het bevat cafeïne en antioxidanten. En de kracht van cafeïne is waar we deze voor gebruiken. De ogen hebben een kleine boost nodig voor een gezonde bloedsomloop te garanderen en wallen in het verleden achter te laten. Het heeft ook een krachtig antimicrobieel effect.

 

 

Ginkgo biloba en Aesculus hippocastanum zijn echte vrienden van ons vaatstelsel. Beide planten zorgen voor onze bloedvaten, en elk op hun eigen manier. Aescin, quercetin, bilobetin en ginkgetin zijn slechts een fractie van alle actieve moleculen in deze planten. In het menselijk lichaam versterken ze de wanden van haarvaten en zorgen ze voor een gezonde bloedsomloop om cellen van zuurstof te voorzien die zo noodzakelijk is voor het leven en welzijn. Een bijkomend voordeel is het voorkomen van de vorming van donkere cirkels, die kunnen worden veroorzaakt door dunne capillaire wanden.

"We hebben een uniek fyto-complex ontwikkeld dat veelvoorkomende problemen van het perioculaire gebied aanpakt, waaronder wallen en perioculaire huidverkleuring", zegt Anna Ramata-Stunda, bioloog, lid van de Raad van Commissarissen van MADARA. “In vitro testresultaten tonen aan dat EyeBright Periocular Complex een significant vasoprotectief effect heeft (versterkt capillairen), angiogenese remt (pathologische capillaire vorming), medieert ontstekingsgerelateerde factoren, anti-bacteriëel, anti-schimmel en antioxiderende effecten heeft. Ontstekingsgerelateerde factoren zijn gekoppeld aan capillaire permeabiliteit, oedeem of zakjes onder de ogen, terwijl antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen de weerstand tegen omgevingspathogenen verhogen. ”

 

Dermatologische onderzoeken hebben aangetoond dat cosmetische producten die het EyeBright Periocular Complex en bijbehorende actieve ingrediënten bevatten, een significante toename van de hydratatie van de huid veroorzaken en de elasticiteit van de huid verbeteren.

 

 

Eye contact is a dangerous thing, but oh so lovely.
May your eyes be ready for it.


HET NIEUWE COMPLEX IS INBEGREPEN IN DE NIEUWE OOGZORGPRODUCTEN VAN MÁDARA: SOS EYE REVIVE OOGCRÈME-MASKER

Voor droog, strak, uitgedroogd en gestrest ooggebied. Hydrateert intensief, vermindert roodheid en zwelling. Gebruik als een oogmasker of dagelijkse crème.

 

RE: GENE OPTIC EYE LIFT SERUM

 

Voor volwassen, vermoeide en veeleisende huid rond de ogen. Hydrateert intensief, verzacht en versterkt de oogleden, helpt donkere kringen te verminderen. Verrijkt met fijne, natuurlijke mineralen, verlicht het gebied rond de ogen, waardoor het er frisser en stralender uitziet. Breng aan op gereinigde ogen en breng vervolgens oogcrème aan.