Dr. Hauschka Cosmetica

‘Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid’

Elisabeth Sigmund

 

Het unieke van Dr. Hauschka Cosmetica

 

Dr. Hauschka cosmetica is een gecertificeerde natuurcosmetica. 

Het uitgangspunt is dat je huid het vermogen heeft om zichzelf te verzorgen en te herstellen. De huidverzorging van Dr. Hauschka neemt deze taak niet over, maar herstelt het evenwicht van de totale huid.

De producten bevatten extracten van heilzame planten volgens een zorgvuldige samenstelling. De natuurlijke grondstoffen zijn bijna uitsluiten afkomstig van een biologisch-dynamisch, gecontroleerde teelt, zij hebben het Demeter-keurmerk, gecontroleerde percelen uit de vrije natuur of van Fair-Trade projecten.

 

Het gaat om het geheel

 

Elk ingrediënt is belangrijk, maar het samenspel van de ingrediënten zorgen voor de kwaliteit van de Dr. Hauschka producten.

Versterkende en kalmerende impulsen zijn goed voor je hele lichaam, daarom benaderen de producten van Dr. Hauschka jouw huid als holistisch – Het gaat om het geheel –

Om deze impulsen te creëren, bestudeerd Dr. Hauschka de regeneratiecyclus van de huid, waarin cellen zich elke 28 dagen vernieuwen.

Voor het selecteren van de ingrediënten, volgen ze de kringloop van de teelt, de groei en de oogst en kiezen ze bij de productie van de plantenextracten en etherische oliën voor ritmische processen.

 

Natuurcosmetica

 

Naast het gebruik van heilzame plantenextracten, maakt Dr. Hauscha ook gebruik van hoogwaardige etherische olie en wassen, kiezelaarde, bronwater, amandelmeel, zijde en mineralen. De gehele cosmeticalijn draagt het internationale keurmerk voor echte natuurlijke en biologische cosmetica ‘NATRUE”. De producten zijn vrij van chemisch- synthetische conserveringsmiddelen, geur- en kleurstoffen en bevatten bovendien geen minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG. 

Alle grondstoffen en planten die WALA voor Dr.Hauschka verwerkt, worden binnen het eigen bedrijf door analytische en microbiologische laboratoria gecontroleerd op zuiverheid. Alleen als ze door de strenge controles komen, worden ze gebruikt in de productie. Doorlopende testen begeleiden het totale productieproces, dat onder strenge hygiënische omstandigheden plaatsvindt. Het eindproduct wordt door ervaren medewerkers gecontroleerd op geur, consistentie en kleur. Pas als het kant en klare product alle testen heeft doorstaan mag het worden verpakt. Deze uitvoerige controles voldoen aan internationale farmaceutische productienormen en gelden binnen WALA niet alleen voor de geneesmiddelen maar ook voor de cosmetica.

 

Dr. Hauschka cosmetica is gebaseerd op de uitgangspunten van de antroposofische geneeskunde en zijn vervaardigd via een door Rudolf Hauschka ontwikkeld ritmisch procedé.

 

Behandeling

 

De behandeling wordt opgebouwd met zorgvuldige aanraking, diepe ontspanning en werkzame impulsen.

Laat je aanraken, en vergeet even de wereld om je heen.

De ontspannende schoonheidsbehandelingen zijn nauw verbonden met de oorsprong van Dr. Hauschka.

Een belangrijk onderdeel is de Lymfestimulatie. Zachte strijkbewegingen en penseelstreken stimuleren de cellen en activeren het zelfreinigend vermogen van het lichaam.

 

‘Een schone huid lucht op’

 

 

Schoonheidsbehandeling met Dr. Hauschka in de salon in Venlo.